WASANBON

What is "wasanbon”?

「和三盆」って?

 

Wasanbon is a kind of traditional Japanese sugar.

それは日本の伝統的手法で作られた砂糖の一種です。

 

It is produced in Kagawa and Tokushima prefecture.

生産地は香川県と徳島県です。

 

It is  used in making Japanese sweets, Higashi.

和三盆は和菓子の干菓子に使われます。

 

Higashi is a dry candy that is molded using a wooden frame.

干菓子は水分の少ない菓子で、木枠を使って形作られます。

 

It tastes very smooth 

とてもまろやかで

 

and the sophisticated sweetness will melt in one' mouth.

洗練された甘みが口のなかで溶けていくことでしょう。

 

It has a rich taste, but not too sweet.

豊かな甘さですが決して甘すぎません。

 

 

made in Enasuya
made in Enasuya

This higashi's shape is cherry blossom petal.

これは桜の花びらの形の干菓子です。

 

It is best when eaten with matcha.

抹茶とともにいただくと最高の味わいとなります。